Leksand kämpar

Jag var på ishockey i går tillsammans med med några av mina tidigare arbetskamrater. Vi såg Leksand spöa Västerås med 9-1 i kvalserien. Med så många mål blev det en riktigt rolig match.

Den lilla klacken från Västerås stod mer eller mindre orörlig i ett hörn i de första två perioderna. I tredje perioden började de äntligen heja! Då var det så dags … Men det var lite kul att se att de kunde skrika och skratta som alla andra. När Leksands ståplats på motsatta kortsidan ropade så svarade de. Men jag undrar fortfarande varför de höll så låg profil i början?

Jag tror, trots gårdagens resultat, ändå inte att Leksand kan räkna med att bli ett av de två lag som toppar kvalserien och därmed får spela i Elitserien nästa säsong. De kämpade inte tillräckligt, som de tuffare lagen gör, så jag misstänker att det blir svårt för dem. Brynäs och Mora har spelat i Elitserien och har förmodligen bättre förutsättningar att klara en hård kvalserie. Leksand måste bli tuffare, gå in i närkamper mer, om de ska lyckas. Det återstår sju omgångar, Leksand har bara en vunnen match hittills.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.