Fred & Kärlek

Om en vecka är det festival här i Borlänge – Peace & Love. Det verkar faktiskt som om det blir landet största festival i år!

Jag bor strax utanför staketet, så hur jag än gör kan jag inte undgå att märka att det händer något i stan den veckan. Förra året hördes musik blandat med folks skrålande in i lägenheten om jag hade balkongdörr och fönster öppna. Om jag stängde så hördes musiken mer dämpat, men basgångarna kändes ändå …

Så den här gången väljer jag en annan taktik. Jag har anmält mig som funktionär! I måndags såg jag på hemsidan att de behövde fler funktionärer, så jag fyllde utan tvekan i ett formulär. Ett par timmar senare ringde en tjej och frågade om jag fortfarande ville vara funktionär. 🙂 Javisst, svarade jag. Hon sa att jag skulle få mer information senare i veckan. Redan dagen efter ringde en kille och sa att han hade placerat mig i transportgruppen. Jag ska köra mat! Vet inte så mycket mer än så just nu.

Jo, jag vet när jag ska jobba och att vi är två personer som jobbar tillsammans vid varje pass. Jag har fått e-post med jobbschema tillsammans med diverse allmän information till funktionärer. Det står att vi ska vara nyktra (tror jag det om man ska köra bil!) och att vi rekommenderas bo på den särskilda funktionärscampingen (en gräsplätt som tillfälligt inhägnas). Det där sista ställer jag inte upp på. Jag bor hellre hemma. 🙂

Vad jag får i ersättning? Funktionärspass, så att jag kan gå in på festivalområdet under hela festivalen, en t-shirt som ska vara på när jag jobbar och en vattenflaska. Den senare rekommenderas vi ta med tom in på området (man får int ta in någon vätska) och fylla med vatten där inne, så att vi kan dricka ordentligt när vi jobbar.

Jag ser verkligen fram emot detta, det blir säkert jättekul! Mitt första jobbpass är fredag kl 16-23. Vilken häftig start på semestern! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.