Också ett bra hus

Dagens husvisning var alltså i Säter. Ett enplanshus som ägarna har pysslat om noga sedan de flyttade in i början av 2000-talet. Det finns inga stora saker att åtgärda! Däremot tyckte jag att det blev lite mörkt med gröna tapeter i vardagsrummet, men det är ju lätt att åtgärda.

Det jag trodde skulle bli svårt att lösa var en rastgård för katterna, men det såg inte omöjligt ut att näta in den befintliga altanen. Den ligger mot garageväggen, men gången till huset (ett trädäck mellan hus och garage) går hyfsat lätt att näta in. Men å andra sidan skulle den dörren vara utmärkt som vardagsentré till huset, för då får jag en sluss i tvättstugan så att katterna inte kan smita ut när man öppnar dörren.

Sammantaget så skulle jag kunna flytta in här också, men avståndet till jobbet gör att jag tvekar. En halvtimme med bil, vill jag åka tåg eller buss tar det ännu längre tid. På sommaren är det väl OK men på vintern?

3 reaktion på “Också ett bra hus

 1. Anna H

  Titta på hus är kul. Har tittat på en tomt halvvägs mellan nuvarande huset och stan. Allt är bra utom två saker:
  1. vill inte flytta förrän om 3 år, så slipper barnen byta skola, det är lite för långt att gå/cykla till den de går i nu, men nära till högstadiet.
  2. Det är inte gångavstånd till badplats. Inte till affärer och sånt heller, men det spelar mindre roll.

  Samtidigt vet man ju inte när chansen dyker upp till en fin tomt med bra läge.

  På kattfronten har Quattr fått diabetes. Men det funkar bra, har 4 sjuksköterskor på gatan, så det är lätt att få kattvakt när det behövs 🙂

 2. Kajo

  Skiljer det i pris? Jag avskyr att pendla (det är därför jag har företaget hemma) men man kan se det på två sätt: Om det jobbnära huset kostar mycket mer, så får man ganska mycket bränsle för räntepengarna om/när räntan går upp. Eller andra sättet: tiden du pendlar kan vara ljuvlig som avkopplingssluss (mammas idé) eller ett livsfarligt och dötråkigt transporterande (min uppfattning, när jag jobbat mig trött är jag inte trafiksäker längre).

 3. Katarina Inläggsförfattare

  Hej Anna! Det var länge sedan vi hördes av. Såg dig inte i Forshaga i lördags.
  Kajo: Jag har svarat i det nya inlägget, som jag skrev alldeles nyss. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.