Se bra ut

Jag var hos optikern i går för synkontroll. Resultatet blev att det hade skett en mindre förbättring på ena ögat, det andra var i princip oförändrat. Så nu har jag samma styrka på båda ögonen.

Tidigare hade jag linser, de senaste åren har jag använt månadslinser som jag verkligen kan rekommendera! Hur enkelt som helst att sätta in linserna och därefter inte behöva tänka på dem förrän en månad senare då de tas ut och kastas. Men mina ögon har hängt med i ålderns växlingar, så numera blir synen allt bättre. 🙂 Ja, förutom att jag inte ser lika bra som tidigare på väldigt nära håll. Men jag behöver inte förlänga armarna än för att kunna se texterna tydligt!

Jag märkte förra sommaren att det blev allt svårare att läsa med linserna, så när det senaste paret linser var förbrukat brydde jag mig inte om att skaffa nya. Jag har numera alltid glasögonen med mig utanför hemmet, men använder dem inte när jag läser eller sitter vid dator. Så på jobbet använder jag dem knappt alls, inte hemma heller.

Optikern tyckte att jag kunde testa att använda lins enbart i högerögat. För en tid sedan hittade jag en låda med några överblivna endagslinser när jag röjde i badrummet, bäst före-datum 2009-12 och med rätt styrka, så optikern sa att jag kunde testa med dessa och känna efter hur det var. Så nu har jag satt in en lins och försöker vänja mig … Just nu är det lite ovant, men det kan nog fungera på sikt.

Fast jag tror nog att jag kommer fortsätta med glasögon som förstahandsval. Beställde ett nytt par i går! Men att kunna använda en lins vid särskilda tillfällen är ju inte heller fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.