Imponerande idrottare

Som gammal simmare och ännu fler år som simtränare så följer jag sim-VM med stort intresse. I går blev jag djupt imponerad av Sara Sjöström! Hon verkar otroligt mentalt stark! Det är en stor prestation att klara trycket och vinna VM-guld och samtidigt sätta nytt världsrekord. Vad kan man säga? Fantastiskt är det minsta! 🙂

Av de intervjuer och artiklar jag läst om henne så får jag intrycket att hon har ett stort stabilt stöd omkring sig med familjen och tränare och andra personer i klubben och landslaget. Det är så viktigt att det fungerar runt omkring! Annars kan man inte komma så här långt. Talang och vilja räcker inte.

Det sänds också en del friidrott på tv i sommar. Förut var det bara tv4 och tv4 sport som sände, nu verkar även SVT ha kommit igång. Visserligen är det inte många svenska stjärnor att följa i år, men jag gillar att se tävlingarna ändå.

I helgen gladdes jag av rapporterna från Christian Olssons smygpremiär! Han sa efter skadan förra året att han inte skulle ge upp, men hur många trodde att han skulle kunna komma tillbaka till världseliten en gång till? Nu verkar det som om han visar att han visst kan! Jag hoppas verkligen att han klarar detta och får genomföra några tävlingar mot de bästa i år. Det måste stärka honom, oavsett om han sedan väljer att sluta eller satsar inför OS i London. Att tvingas avbryta karriären på grund av skada kan aldrig vara kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.