Lovis har blivit mamma

Somalihonan Lovis har fött tre bebisar i dag. Jag var med som stöd hela tiden och det tror jag att hon uppskattade.

Hon fick kämpa länge med den första. Den syntes lite vid varje värk, men tiden gick och jag började bli orolig för att den kanske hade fastnat. Till slut kom den ut och Lovis blev helt förskräckt! Hon sprang iväg så att navelsträngen gick av mot bolådans kant och ungen blev kvar i lådan. Jag försökte få henne att förstå att det var hennes unge, men hon sniffade skeptiskt och fräste åt den.

Hon ville verkligen inte veta av den! Jag försökte torka den och fick hålla den under en lampa för att försöka få upp värmen. Efter en halvtimme röt jag i och sa åt henne att ligga still på sängen och så la jag ungen vid hennes mage. Hon lät den ligga kvar medan den diade, men hon rörde den inte.

Hon ville ligga kvar på sängen och jag fick inte gå därifrån. Så jag la mig också där och hon flyttade sig så att hon låg intill min mage. Så småningom föddes det två till (betydligt enklare än första födseln) och då såg jag henne slicka lite på dem. Men bara lite. Alla tre låg länge med stela pälsar som det blir när de har fått lufttorka.

Den första är viltfärgad, 110 gram, och jag är osäker på könet. Nummer två är definitivt en hane, 101 gram och sorrel eller fawn. När han var blöt var han så mörk att jag trodde på sorrel (trampdynorna är bleka), men nu tror jag mer på en mörk fawn. Den tredje är en viltfärgad hona, 94 gram.

Lovis har sedan drygt ett år bott hos vänner här i stan. Vi har inte skrivit något avtal, katten har varit min men vi pratade tidigt om fodervärd eller annan lösning men inte kommit till skott. Under Lovis dräktighet (Hobbe är pappa till kullen) har jag funderat lite mer och kommit fram till att det är bäst att de får ta över ägandet mot att jag får en eller två kattungar. Så för några dagar sedan skrev vi på överlåtelseavtalet och ägarändringen till SVERAK.

Kullen kommer därför inte att ha mitt stamnamn, men jag har rätt att få två ungar. Vem eller vilka det blir får bli en senare fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.