Hobbe har inga kulor

I morse kastrerades somalihanen Hobbe. Inte en dag för tidigt om jag får säga det själv!

Han har fått tre kullar med i dagsläget totalt fem levande ungar. Det är ju inte så många, men av dessa räknar jag med att två honor kommer att gå vidare i aveln och förhoppningsvis en, kanske två, hanar. Därmed kommer han att sätta spår i aveln framöver.

Somali är inte någon stor ras och därför kan inte en enskild katt tillåtas få för stort antal ungar som går vidare i avel. Men i det här fallet så hade nog Hobbe kunnat få fler ungar, särskilt om flera av dem ”bara” hade blivit sällskapskatter.

Det som avgjorde att jag bokade tid hos veterinären var att han har pissmarkerat några gånger här hemma den senaste tiden. Dessutom flyger han oprovocerat på snälla Puma varje gång han ser henne, så att hon har fått vara instängd i mitt sovrum de senaste veckorna. Det har även varit ständiga småbråk, mest skrik, mellan Hobbe och några av de andra katterna.

Nu hoppas jag att alla dessa problem kommer att gå över snabbt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.