Det blir ett nytt Trafikverk

I dag har regeringen beslutat att det ska bildas två nya myndigheter: Trafikverket och Trafikanalys.

Trafikverket kommer att bestå av hela nuvarande Vägverket och Banverket (utom Banverket Produktion som blir bolag 1 januari 2010) samt väldigt små delar av Luftfartsverket, Sjöfartsverket och Transportstyrelsen. Den nya myndigheten ska sjösättas 1 april 2010 och samma dag går alltså Vägverket och Banverket i graven.

Trafikanalys ska bestå av nuvarande SIKA, om jag förstod minister Åsa Torstensson rätt. Hon har varit här i Borlänge och presenterat det hela för Vägverkets och Banverkets personal i dag på eftermiddagen.

Det har bildats två organisationskommittéer, en för varje ny myndighet. Gunnar Malm blev ordförande för Trafikverkets och nu är frågan om han också kommer att bli generaldirektör. Ministern fick en direkt fråga om detta på mötet, men slingrade sig och gav inte något rakt svar. Ja, ja, vill lär få besked under hösten, antar jag.

Själv är jag redan inblandad i att förbereda ett intranät för Trafikverket. Vi startade arbetet för två veckor sedan med en workshop där vi bland annat spånade kring vad det ideala intranätet innehåller. Önska kan man ju! 🙂

Jag ingår sedan dess i arbetsgruppen och vi håller just nu på att sammanställa alla krav som tänkas kan. Även här finns det ett drömscenario och ett ”värsta fall”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.