Inga kolhydrater

Jag behöver kanske förklara vad det innebär att inte äta kolhydrater?

Socker är kolhydrater! I gruppen ingår även mjöl, bröd, pasta, ris och potatis. Men även fruktsocker är socker, så frukt äter jag ytterst sällan numera.

Jag försöker alltså att undvika kolhydrater så långt som möjligt. En vägledning är att titta på produktens innehållsförteckning: Om det är max 5 gram kolhydrater per 100 gram av produkten så är den OK.

Det är sällan jag blir sugen på godis eller annat sött, oftast bara när jag ser det framför mig och då försöker jag låta bli att smaka. När jag äter något sött känns det sött i munnen långt efter att jag har svalt det söta. Den eftersmaken är faktiskt inte särskild god. När jag vid enstaka tillfällen har ätit smågodis så ångrar jag mig alltid efteråt, för det är inte så gott som jag minns det från förr. Märkligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.