Slänger mat

Nej, det känns inte bra att behöva slänga mat. Men när jag öppnade dörrarna till överskåpet där jag förvarar torrvaror insåg jag att det stod en hel del gammalt här. Så här inför flytten är det perfekt att röja undan det som ändå ska kastas!

Började kika på bäst-före-datum och kunde genast sortera bort ett och annat. Och då menar jag riktigt gammalt! Jag hittade bland annat Varma Koppen som borde ha förbrukats 2001 … Vid den tiden tyckte jag att det kunde vara bra som snabbmat när jag var hungrig.

Det tycker jag inte längre. Numera äter jag LCHF-mat. LCHF står för Low Carb High Fat vilket betyder att jag äter så lite kolhydrater som möjligt och i stället äter naturligt fett för energin. Jag har följt bloggar om LCHF i några år och blivit övertygad om att detta är det rätta för mig. Har försökt att äta så tidigare, men då föll det på att jag var för bekväm och åt lunch på restaurangen vid jobbet nästan varje dag. Där serveras god mat men tyvärr alldeles för fettsnål, så det fungerar inte i längden.

Nu har jag bestämt mig! Sedan i somras kör jag LCHF på heltid och lagar betydligt mer mat hemma. Det händer fortfarande att jag äter på restaurangen, men helst bara de dagar som de serverar stekt fläsk och liknande, som för mig är bra mat. Jag har numera med mig matlåda flera dagar i veckan.

Jag har fortfarande kvar lite pasta och ris i skåpet, för det händer ju att jag bjuder folk på mat. Men risken är stor att de paketen rensas bort vid nästa skåpröjning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.