Massa snö

Mer eller mindre hela landet hade snö över jul, om jag har uppfattat saken rätt. Här är det i alla fall rejält med snö nu och kallt. Väldigt kallt!

Strax före midnatt i går kom plogbilen och röjde på gatan utanför. Jag funderade faktiskt på att genast gå ut och skotta undan plogvallen, men gick i stället och la mig. I dag har jag skottat snö, inte bara plogvallen utan hela garageinfarten samt gångbanan och verandan framför huvudentrén. Eftersom jag inte använder den entrén själv, så har jag inte prioriterat den tidigare. Men när killen som skulle fixa min tv-box klev i knähög snö i går insåg jag att jag snarast borde skotta där också.

När snön försvann från verandan så blev den såphal, så jag bör kanske låta snön ligga kvar där i fortsättningen? Det är tak över, så det blir inte så stora snömängder där. För jag vill inte att mina besökare ska halka utanför dörren! Den som funderar på att komma hit ska veta att den andra dörren (som jag alltid använder) inte har detta problem. 🙂

Jag har alltså fått hjälp att ominstallera tv-boxen. Första felet var att boxen automatiskt valde ett huvud, när min parabol har två. När sedan inställningen var klar så var ändå inte signalen särskilt bra, så han gick ut (snöpulsning där också!) och finjusterade parabolen. Nu är alla tv-kanalerna tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.