Te för finsmakare

Jag vet inte om någon minns min jakt på tekokare. Eller heter det tebryggare? Nåja, det var nog för två år sedan, kanske mer, som jag försökte hitta en ersättare till min gamla tekokare. Den läckte emellanåt och locket fungerade inte riktigt som det skulle längre.

Jag hörde mig för i flera butiker och sökte på nätet, men någon tekokare hittade jag inte. Däremot fick jag napp på några vattenkokare, som av klåpare kallades tekokare. 🙁

Strax före jul väcktes mitt intresse av två reklamblad. Både Onoff och en annan butik annonserade att de hade ”min” tekokare! Jag jublade, men vågade inte tro på det förrän jag sett apparaterna med egna ögon. Onoff har nämligen annonserat tidigare, men då visade det sig att de inte fick hem några på grund av problem med produkten i annat land.

På det första stället hade tekokarna redan tagit slut, fler var beställda. Killen jag pratade med avslöjade att han inte hade trott att de skulle vara eftertraktade, så han hade inte tagit hem så många i första omgången. Men de hade en vägg full med kaffebryggare!

Några dagar senare tittade jag in på Onoff på hemvägen från jobbet. Och gissa om jag blev glad när jag hittade två kartonger med tekokare i hyllan! Den ena följde med mig hem. 🙂

Min gamla tekokare har nu pensionerats. Jag har inte slängt den än, men inser att jag måste släppa taget om denna kära vän. Jag kan inte spara på allt …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.