Funderingar på tåg

Jag har varit på möte i Stockholm, åkte tåg fram och tillbaka över dagen. Vi blev en kvart försenade på morgonen, hemresan gick utan försening. Så jag klagar inte!

Men det gör många andra … Tågresor i dessa kalla vintertider har blivit ett allmänt samtalsämne, det verkar som om alla har suttit på tåg som har blivit stående någonstans mellan A och B. Ingen litar längre på att tågen ska hålla tidtabellerna. Eller överdriver jag nu?

Eftersom jag är anställd på Trafikverket så kan jag inte låta bli att följa debatten, det ingår mer eller mindre i jobbet att hålla sig informerad om hur snacket går. Att kontaktledningar rivs ner är vad jag förstår inte något som direkt är ett typiskt vinterproblem, så det är ju otur att det sker här och var nu när hela landet har riktig vinter med snö och kyla. Utan el går inte tågen, oavsett årstid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.