Ljudbok: Pansarhjärta

När det gäller böcker är jag periodare, vilket betyder att jag har svårt att lägga ifrån mig en bok som jag har fastnat i. Därför bör jag helst inte läsa böcker om jag inte vet att jag kan läsa i flera timmar. Detta sker oftast bara vid långa tågresor eller när jag har semester.

Men i bilen fungerar ljudböcker alldeles utmärkt! Jag har en halvtimmes resa till jobbet och det innebär att jag kan lyssna en timme varje dag som jag åker till kontoret. 🙂 Emellanåt blir det dessutom några timmar i bilen i samband med kattutställningar. Så ljudböcker har blivit min melodi. 🙂

Senaste ljudboken är Jo Nesbös Pansarhjärta, uppläst av Jacob Nordenson. En ovanligt lång bok, cirka 23 timmar fördelat på 19 cd-skivor. Jag har lyssnat på några av de tidigare böckerna om polismannen Harry Hole, men tyvärr inte Snömannen som det refererades till flera gånger. Nu tror jag att jag förstod det mesta ändå, men visst hade det varit bra att ha hela bakgrunden …

Jag har inget minne av att det har varit så detaljerade beskrivningar av hur människor skadas och dör och hur de ser ut då i de andra böckerna i serien. Lite obehagligt att lyssna på och det går inte att bara glida förbi några rader, som när man läser en pappersbok. Men annars gillar jag Harry Hole-deckarna. Det händer mycket hela tiden! Och vem som är mördaren är inte givet förrän på slutet, som vanligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.