Socker har varit sjuk

Förra fredagen, när jag rensade katternas sandlådor sent på kvällen, märkte jag att Socker var sjuk. Hon satt länge i sandlådan och kissade ett fåtal droppar. Sedan gick hon vidare till nästa sandlåda och gjorde likadant.

OK. Antagligen urinvägsinfektion, för honkatter får sällan problem med urinsten. Men vad kan jag göra för att hjälpa henne? Djursjukhuset i Falun stänger sin jour kl 22 och givetvis hade klockan precis passerat 22.

Jag slängde ur mig frågan på facebook och fick genast en hel del svar. De flesta ville bara uttrycka sin sympati med Socker och frågade även senare under helgen hur det gick. Några kom med mer handfasta råd.

Socker åt och drack och fortsatte med sitt småkissande, men det var inte helt stopp. När jag ringde till djursjukhuset på lördagsmorgonen fick jag rådet att ge henne c-vitamin, men vi behövde inte komma under helgens jourtid. Jag blev förvånad och visste inte vad jag skulle säga … Min uppfattning var att hon åtminstone kunde ha fått smärtstillande, men jag fann mig inte då utan la snällt på luren. De kunde väl ha skickat recept utan att jag behövde komma dit?

På måndagen ringde en djurklinik mig, en medarbetare där som är min fb-vän hade läst om Socker och ville höra hur det gick. Nu fick jag recept och vi ska dessutom komma på kontroll i morgon (måndag). Jag måste säga att denna kontakt gjorde mig otroligt glad! Tänk vilka underbara människor det finns, som bryr sig om andra. 🙂

Socker mår bra nu, såg att hon kissade en rejäl pöl för en stund sedan. Sådant kan göra mig lycklig! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.